Aikuisurheilun SM-kisat Oulussa

11.7.2024

Suomen aikuisurheiluliiton (SAUL) SM-kilpailut järjestettiin tänä vuonna Oulussa, Raatin Stadionilla ja Heinäpään heittokentällä 5.-7.7.2024. Puitteet Raatissa olivat komeat ja kilpailut toteutettiin viiden paikallisen yleisurheiluseuran yhteisponnistuksena. Kilpailijoita oli lähes 800, iältään 30-95 vuotiaita. Suomen kesäsää oli vaihteleva, kilpailijat saivat nauttia sekä paahteisesta auringosta että ukkosista kaatosateineen.

Lohjalta kilpailuihin osallistui Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden (LUU) 12-henkinen joukkue, jonka jäsenet kilpailivat pikajuoksuissa, hypyissä ja heitoissa. Osa joukkueesta harjoittelee LUUn ”Treenipassaajat” -ryhmässä, mutta mukana oli myös oman valmentajan kanssa tai itsenäisesti harjoittelevia urheilijoita. Kestävyysjuoksijoita LUUn ryhmässä ei tällä kertaa ollut ainuttakaan, tervetuloa mukaan toimintaan myös lohjalaiset pitkänmatkanjuoksijat! Kilpailuihin osallistuminen edellyttää ainoastaan seuran jäsenyyttä ja kilpailulisenssin hankkimista.

Kilpailut olivat LUUlaisille jälleen menestyksekkäät: kotiin tuomisina oli 33 mitalia, joista 9 kultaista, 16 hopeista ja 8 pronssista. Mitalimenestystä arvokkaampaa oli omien rajojen etsiminen; monet LUUlaiset onnistuivat tekemään kauden parhaita tuloksia tai jopa henkilökohtaisia ennätyksiään näissä kilpailuissa. Tämä jos mikä antaa motivaatiota jatkaa harjoittelua ja haastaa omia rajojaan yhä uudelleen.

Seurat keräävät SM-tason kilpailuista myös ns. SAUL- maljapisteitä samaan tapaan kuin yleisessä sarjassa Kalevan maljapisteitä. Pisteet lasketaan sijoitusten perusteella. LUUn tämänkertaisesta joukkueesta eniten SAUL-maljapisteitä keräsivät Paavo Reilson (23 pistettä) ja Sanna Westerberg (20 pistettä). LUUn yhteispistemäärä oli 148 pistettä, joka on seuran historian toiseksi paras tulos, vain Mikkelissä 2021 pisteitä kertyi enemmän.

SM-kilpailujen tulosten perusteella nimettiin Suomen joukkue Tallinnassa 21.7. järjestettävään Viro-Suomi heittomaaotteluun. Maajoukkueeseen nimettiin peräti neljä LUUn urheilijaa! Paljon hyvää työtä on siis tehty heittorintamalla!

LUUn aikuisurheilijoiden seuraava tähtäin on heinäkuun lopulla Iisalmessa juostavat SAUL SM-viestit. Sinne pyritään kokoamaan mahdollisimman monta viestijoukkuetta niin lyhyille kuin pidemmillekin matkoille. Elokuussa Göteborgissa järjestetään vielä aikuisurheilijoiden MM-kilpailut, joihin LUUsta on lähdössä useita kisaajia.

LUUlaisista Oulussa kilpailivat Ida Hellman, Marju Kiri, Sara Lehtovuori, Tanja Liski, Vesa Mäki, Kari Pohjola, Paavo Reilson, Tauno Tukkinen, Mikko Uittamo, Tuija Varsala, Anne-Maria Vesalainen ja Sanna Westerberg. Kilpailujen kaikki tulokset löytyvät osoitteesta: https://www.tilastopaja.info/fi/db/tulokset.php?CID=100453

Osa LUUn kisaajista ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen Raatin stadionin ylätasanteella.
Oulussa mukana oli myös kannustusjoukkoja!